Barbro
Daniela
Henrik
Cecilia
Jessica

Montessoriförskolan Barnens Hörna startades 1996 av två lärarkollegor. Tanken var att förskolan skulle vara en plats där montessoripedagogiken står i centrum samtidigt utemiljön stimulerar till lek och inlärning. Än idag sitter kollegorna tillsammans i styrelsen för Barnens Hörna och Barbro är ännu på plats som förskolechef.

 

Omgivning

Jämte förskolan ligger en av Malmös fina temalekplatser samt en stor naturpark på bara någon minuts promenad från skolan. Här finns lummiga dungar, små dammar och en mängd blommor, småkryp, fåglar och kaniner att titta på. Om vintern promenerar vi till kullarna och åker pulka.

 

Fokus på naturvetenskap, miljö och kreativitet

Skolans mål är att bedriva en god pedagogisk verksamhet för att hjälpa barnen utvecklas till trygga, medkännande individer redo att möta världen. Förskolan har ett starkt fokus på naturkunskap och har årliga projekt med fokus på naturens växlingar, småkryp och växter. Närheten till naturen gör att barnen kan upptäcka och förundras i sin egen takt. Skolan följer Läroplanen för förskola (Lpfö-98 reviderat 2010). Maten som serveras på förskolan är ekologisk i mån av tillgång och tillagas av vår egen kock på skolan.

 

Personal

Vi tror på bra samarbete mellan personal och inte för stora barngrupper. På vår förskola är vi fem vuxna och 20 barn. Våra tre seniora pedagoger är diplomerade och certifierade montessoripedagoger som var och en har över 20 års erfarenhet av att arbeta på förskola. Hos oss arbetar Barbro, Daniela, Henrik, Cecilia och Jessica.

Hyacintgatan 48, 215 26 Malmö, Tel 040-13 89 90, montessoriforskolan@hotmail.com

Orgnr: 769601-6000, Bankgiro 5032-1777

 

© Copyright Montessoriförskolan Barnens Hörna 2017